Praktisk information 2021

I denne artikel finder du diverse praktisk information

Fanø Strikkefestival - både i Nordby og Sønderho

Strikkefestivalen afholdes både i Nordby og i Sønderho

NORDBY: Vi holder til på Fanøs helt specielle sted, "Den røde tråd" i Nordby. Her vil Bazarteltet, Fanø Hallen og Fanø Skole danne rammen om stande, loungeområde med café, foredrag, festaften og forskellig underholdning hele weekenden. Her finder du også festival-kontoret.

SØNDERHO: Vi holder til i Sønderho Forsamlingshus og Sønderho skole. Her vil der være stande og mulighed for at købe forskellige lækkerier, kaffe og kage samt vand, vin, øl og vand. Ved Sønderho skole er der strikke-café, hvor der serveres lidt mad og drikke også. Derudover vil der være strik-udstilling på FANØ KUNSTMUSEUM. Forskellig underholdning hele weekenden rundt i byen.

Strikkefestival.dk

Fanø Strikkefestival har sin egen hjemmeside, www.strikkefestival.dk.  Den vil løbende blive ført á jour med eventuelle ændringer/nyheder, der måtte forekomme inden og i løbet af festivalen. Det er derfor en god idé at gå ind på siden, inden man kommer til Fanø, for at se om der f.eks. er ændringer i det, man har tilmeldt sig. Tilmeld dig vores Nyhedsmail, så er du sikker på at få de seneste Nyheder eller ændringer i programmet.

Du kan ikke købe din entré-billet på Fanø - kun online bestillinger accepteres.

Vores festival kontor finder du ved Fanø Skole i Nordby.  Her kan afhente dit festival armbånd og busbillet, samt få alle de informationer om festivalen, som du har brug for. I INFO-rummet i Sønderho kan du  afhente dit festival armbånd og busbillet. INFO-rummet ligger lige ved busstationen. Her kan du ligeledes få tips og ideer til, hvad du kan lave i Sønderho.

Kontorets åbningstider:

Torsdag den 16/9 kl. 10 – 17.00

Fredag den 17/9 kl. 08.30 – 18.00

Lørdag den 18/9 kl. 08.30 – 18.00

Søndag den 19/9 kl. 08.30 – 15.00

Færge

Check færgetider på www.fanoelinjen.dk

Bus, taxa, cykel samt øvrig transport på Fanø

Esbjerg Taxi, tlf. 75 14 45 00 (kører kun i Esbjerg)

Fanø Taxa, tlf. 88443399

Bus fra Esbjerg togstation til Fanø Færgen:

Bus nr. 11-12-13 kører fra Busterminalen til Fanø Færgen. Afgang på minut-tallene 15 - 35 - 50

Taxa og telebus på Fanø

Taxa tlf. 88 44 33 99
- Begrænset antal vogne - derfor bestil i god tid !
- Taxa kører 24 timer i døgnet året rundt

Telebus på Fanø

Telebussen kan have op til 14 passagerer. Det er chaufføren, der planlægger ruten, og af hensyn til andre passagerer kører bussen ikke altid den korteste vej.
Telebussen kører fra dør til dør efter eget ønske, og der må forventes en vis ventetid. Ønsker man at nå en bestemt færge eller at blive afhentet på et bestemt tidspunkt skal kørslen bestilles i så god tid at chaufføren kan planlægge sine ture (gerne 2 timer før afgang). 

Bemærk: Turen skal være afsluttet inden for tidsrummet, hvor telebussen kører.

Priser - telebussen
Det koster 40,- kr. pr. voksen og 20. kr. pr barn.

Telebus tlf. 29 68 82 00 gældende mandag til fredag:
- Telebussen kører, dog med ventetid: kl. 8.00 - 15.30
- Telebussen kører: kl. 19.00 - 23.00
- Der kan ringes til telebussen: mellem kl. 8.00 - 23.00

Telebus tlf. 29 68 82 00 gældende lørdage, søndage og helligdage:
- Telebussen kører: kl. 19.00 - 23.00
- Der kan ringes til telebussen: mellem kl. 8.00 - 23.00

Bus: Kører efter busplan, se stoppestederne.

Festival bus

Der indsættes 2 ekstra busser fredag, lørdag og søndag. de kører fredag og lørdag fra kl. 9.00 til 18.30 og søndag til kl. 16.30.

De kører en fast rute fra færgen til fanø skole, herfra til fanø bad og derfra til rindby forbi forsamlingshuset og kunstladen til sønderho gl. fuglekøje og sønderho rutebilstation med de eksisterende stop under vejs. derefter retur samme vej.

Prisen vil være 50 kr. for at køre frit hele weekenden. billetter kan købes online i webshoppen, i bussen, i festivalkontoret og i Inforummet i Sønderho. den normale bus på fanø kører efter køreplanen til normale priser, men man kan bruge weekend billetten her også.

Minut afgangene bliver 00 og 30. første afgang er fredag fra havnen i nordby kl. 09.00 og sidste afgang fredag og lørdag fra sønderho kl. 18.30 og søndag kl. 16.30. vær dog opmærksom på, at der er tryk på bussen, og fanø strikkefestival kan ikke gøres ansvarlig for forsinkelser/ventetider, manglende plads i bussen, o.l., ligesom man skal være opmærksom på, at bussen ikke kører om aftenen.

Tag nogen med, hvis du har plads i din bil

Her en lille opfordring, som vi har fået fra en af sidste års deltagere: fyld bilen med strikkedamer, der står og venter ved bus-stoppestedet i nordby og sønderho, hvis du alligevel skal samme vej. helt frivilligt naturligvis, men sympatisk idé!

Cykler

Cykler kan lejes flere steder på øen – kontakt evt. turistbureauet herom, tlf. 70264200. Det er dejligt med en cykel og ganske praktisk. Det tager 10 minutter at cykle til stranden fra Nordby, 20 minutter til Rindby Strand og 40 minutter at cykle til Sønderho – i medvind. Regn med det dobbelte i modvind! Hvis du selv tager din cykel med, så kommer den gratis med færgen.

Ellers anbefales det at tage bil med til Fanø, hvis man gerne vil se mere af øen – og det anbefaler vi selvfølgelig. Derudover er der flere arrangementer, som kræver, at man selv kan køre til stedet. Bla. østers safari.

Parkering

Der kan parkeres ved Fanø Hallen og Fanø Skole. Vi henviser desuden til øvrige parkeringsområder på Fanø - alle i passende gåafstand til festivalområdet.

Indkvartering

Der er et væld af forskellige overnatningsmuligheder på Fanø, og lad os sige det med det samme: Vi er vant til at have mange gæster, så der er masser af plads til samtlige festival-deltagere! Festivalen afholdes i lavsæsonsperiode, hvorfor det er billigt at leje et sommerhus, en ferielejlighed eller en campinghytte, hvis man er flere, der rejser sammen. Der er også mulighed for overnatning på hoteller, kroer eller B&B, men sidstnævnte er erfaringsmæssigt ofte allerede fuldbookede året inden. Vent ikke for længe med at finde en overnatningsmulighed, såfremt du kun er ude efter overnatning for nogle enkelte dage.

Indkvartering i private hjem eller private sommerhuse/ferielejligheder

Over årene har vi introduceret formidling af privat indkvartering. Det var der rigtig mange, der benyttede sig af, og de fleste har booket ”deres” sted igen lige siden. Men nye steder er kommet til, og kommer i øvrigt løbende ind. Vi informerer løbende om aktuel privat indkvartering. Strikkefestivalen formidler kun kontakten og har derfor intet at gøre med udlejningen i øvrigt. Vi lægger hele tiden nye henvendelser om privat udlejning ind på siden, så check igen, såfremt der meldes midlertidigt udsolgt. Dette er en meget populær form for indkvartering, da de lokale værter ofte synes, at der skal fortælles en god lokal historie, så vores gæster får en særlig oplevelse.

Fanø Turistbureau

 tlf. 70 26 42 00 www.visitfanoe.dk.

Fanø Turistbureau henviser til overnatningsmuligheder, f.eks. bed & breakfast, hotel, ferielejligheder, kroer, campingpladser, sommerhusbureauer o.l. Her kan også bestilles brochuren ”Fanø Guiden”, som er god at have i lommen, hvis man færdes på egen hånd og vil vide alt om Fanø.

Forplejning

Caféer og restauranter har åbent på det meste af øen. Check deres aktuelle hjemmesider. Der kan være rift om bord-reservationerne om aftenen, så vent ikke for længe med at booke bord.

Øvrige aktiviteter

Hvor mærkeligt det end lyder, så er der jo nogle, som har lyst til at se på andet end strik i weekenden! Hvad med at kigge nærmere på vores forslag til udflugter, man kan foretage sig, hvis man IKKE strikker, der er mange muligheder, bl.a. øl smagning på vores eget, lille bryghus, en omgang golf på Danmarks eneste links-bane eller noget helt tredje? Mere om aktiviteter på www.visitfanoe.dk eller her i programmet.

Musikalsk underholdning i Nordby og Sønderho

Under hele festivalen, vil vi diske op med musikalsk live underholdning, som sætter dig I en dejlig stemning. Se program, hvornår der spilles. Derudover vil der være anden spontan underholdning i gaderne og omkring festivalpladserne i begge byer.

Aftenprogrammer i Nordby

Alle aften-arrangementer har begrænset plads, og de plejer normalt at blive udsolgt ret hurtigt.

Gratis foredrag

Du har mulighed for at høre forskellige foredrag fra den vores scener i Nordby. Disse foredrag er gratis, når du har købt entrebillet.

Udstillinger

Der udstilles på Fanø Skole i Nordby (gratis adgang med festvalarmbånd), og der udstilles på FANØ KUNSTMUSEUM i Sønderho- vær opmærksom på, at der skal betales entre for at se strikudstillingen i Sønderho, dog gives der 50% rabat ved forevisning af festival-armbånd - samtidig ser man September-udstillingen med lokale kunstnere.

Åbningstider butiksstande

Fanø Skole og Bazarteltet i Nordby og Sønderho forsamlingshus og Sønderho skole danner rammen om specielt inviterede butikker med både uld og kunsthåndværk. Sørg for, at du har masser af tid til at fordybe dig! Åbningstider som følger:

Fredag den 17. september kl. 10 – 18.00

Lørdag den 18.  september kl. 10 – 18.00

Søndag den 19. september kl. 10 – 16.00

Undervisningssteder

Der undervises på FANØ skole i Nordby. Der er ingen workshops i Sønderho.

Størsteparten af festivalens workshop program foregår på FANØ skole, som er nyrenoveret og beliggende ud til skønt naturområde I programmet fremgår det, hvor hver enkelt workshop skal afholdes. Vi tager dog forbehold for ændringer, såfremt workshops ikke kan gennemføres, eller vi af en eller anden grund bliver nødt til at ændre på kursus lokalerne. Vi anbefaler derfor at du inden festivalens start tjekker på www.strikkefestival, om din workshop har flyttet lokale.

Generelt

Da Fanø Strikkefestival foregår både i Nordby og i Sønderho, vil du automatisk komme rundt i de smukke bymiljøer.

Fanø byder dog også på meget smuk natur, som du ikke må snyde dig selv for. På vejen til Sønderho kan du smutte en tur forbi Pælebjerg, eller du kan køre langs stranden i bil hele vejen fra Nordby til Sønderho.

Glem ikke at besøge vore mange museer, som giver dig indblik i Fanøs unikke kulturhistorie.

 

Hotline telefon

Er der spørgsmål eller brug for hjælp, så ring på følgende telefon nummer: 23259030

Arrangør af Fanø Strikkefestival er:

Christel og Jørgen Seyfarth

Postadresse: Engen 4

Butik: Hovedgaden 76

Nordby 6720 Fanø

Mail: mail@strikkefestival.dk

Mobil: +45 70202822

www.strikkefestival.dk/www.christel-seyfarth.dk

Vores billetsystem

Vi samarbejder med TIKKIO billetsystem. Det betyder, at den eneste fysiske billet, der udleveres i år er festivalarmbånd (entrébilletter) og busbillet mod forevisning af din ordrebekræftelse (enten som trykt papir eller på telefonen), det vil ikke længere være nødvendigt at hente billetter på festivalkontoret til aftenarrangementer og øvrige arrangementer, købt på E-shoppen, bortset fra entrébilletten. På ordrebekræftelserne vil der fremgå en stregkode for hver booking, og denne stregkode scannes ind og registreres elektronisk ved indgangen for alle øvrige billetter. Vi anbefaler, at du køber dine billetter hjemmefra, så du sikrer dig en plads på den ønskede event - INGEN SALG AF ENTRÉBILLETTER VED INDGANGEN.