Aften arrangementer

Selvom Fanø Strikkefestival afvikles på en lille ø i Vadehavet, har ambitionerne altid været tårnhøje, når det kommer til kvalitet i de arrangementer, vi udbyder. 

Vi ønsker at give vores gæster SÅ MEGET MERE end blot strikketeknikker og shoppemuligheder. Derfor har vi lige fra de allerførste strikkefestivaler haft masser af musik og underholdning med i programmet. 

Vi tilbyder igen i år 3 spændende aften arrangementer i Nordby, denne gang med mulighed for spisning også torsdag aften samt plads til endnu flere spisende gæster både fredag og lørdag. Derudover gentages sidste års succes med gratis koncert i Sønderho kirke fredag aften. 

Alle arrangementer afholdes i FANØ HALLEN, Nordby. 

Der kan købes drikkevarer i baren. 

TORSDAG DEN 16. SEPTEMBER 

KL. 19.00 – 21.30 

FOREDRAG ”SUND OG GRØN MED CLAUS DALBY” INKL.  GRØN BUFFET FRA ”RANKIN PARK 

KR. 395,- 

Vi indbyder til en inspirerende, sund og grøn aften sammen med Claus Dalby.  

Vi serverer en superlækker grøn buffet fra restaurant RANKIN PARK, www.rankinpark.dk før foredraget går i gang. Husk dit strikketøj! 

Sund og grøn 

I marts 2018 valgte Claus Dalby at tage (gryde)skeen i den anden hånd og lægge kosten om. Den alt for fede og søde mad blev erstattet af ikke alene sunde, men også smukke salater, supper og andre plantebaserede retter. Efter blot ti måneder resulterede det i et vægttab på 40 kilo, og Claus Dalby udgav bogen ’Slank. Plantemad fra mit grønne køkken’, der hurtigt blev en bestseller. I november 2019 udkom efterfølgeren 'Hold vægten'. 

I foredraget beretter Claus Dalby ligesom i bøgerne om sin rejse frem mod et sundere og grønnere liv. Dette har i den grad givet energien et boost, og den nye kost gør, at det er nemt for Claus Dalby at holde vægten. 

Det er et faktum, at mange ønsker at leve grønnere og mere bæredygtigt, og Claus Dalby nævner, at det har været en stor glæde at dele ud af personlige oplevelser og erfaringer. 

NB. Claus Dalby spiser stadig kød og fisk, dog i noget mindre grad end tidligere. 

Lidt om Claus Dalby:  

Claus Dalby er primært kendt for sine mange havebøger. Claus er bosiddende i Risskov, hvorfra han også driver sin virksomhed. 

Claus Dalby ejer desuden forlaget Klematis, som bl.a. gennem de sidste par årtier har udgivet et stort antal håndarbejdsbøger, men det var i 1995, da han mødte Anne Just fra Hune, at han for alvor fik øjnene op for havens magiske univers, og hans livsbane tog en anden drejning. 

Han er forfatter til en lang række populære havebøger, udover at være en skattet foredragsholder, både nationalt og internationalt, og ikke mindst kæmpe inspirator for alle haveinteresserede, og andre kreative sjæle. 

I 2018 kastede Claus Dalby sig ud i et nyt projekt, nemlig at beskrive hans genvej ud af overvægtens greb. Dette emne har han indtil videre beskrevet i to bøger, som udkom i 2018 og 2019. 

Buffeten består af:  

- Lækre, mættende salater med årstidens grøntsager 

- Quinoa deller - vegetariske deller lavet på quinoa  

- Falafler - lavet på søde kartofler med et hint af chili  

- Mynte dip - gode til deller og falafler 

- Fetacreme  

- Sweet union hummus 

- Frisk brød  

-kaffe og småkager 

 

FREDAG DEN 17. SEPTEMBER 

Kl. 18.00/19.30 – 21.30 

NB: Denne aften tilbydes både MED og UDEN middag. 

Stram op og nap en morfar! 

FOREDRAG MED SKUESPILLER ELLEN HILLINGSØE OG EFTERFØLGENDE MODESHOW MED CHRISTEL SEYFARTH. 

”EARLY BIRD” MENU 

Serveres fra kl. 18.00 – 19.30 

NB: Dørene åbnes kl. 17.45 

Bemærk: pladser anvises ved borde langs scenen. Her bliver man siddende under foredraget og modeshowet 

Lækker økologisk oksegryde, tilberedt af lokalt Angus kvæg, der har græsset I Fanøs vilde natur Maden tilberedes af opdrætteren selv, og der er derfor lagt vægt på, at dette måltid er bæredygtigt. 

Hertil serveres ris, flutes, tyttebær og asier 

KR. 525,- inkl. billet til foredrag og modeshow 

 

KUN FOREDRAG OG MODESHOW 

KL. 20.00ca.  21.45 

NB: Uden middag 

Dørene åbnes kl. 19.30  

Seating på stolerækker 

 KR. 325,- 

LIDT OM ELLEN HILLINGSØ 

Fanø Strikkefestival er superstolte over, at vi i år har fået skuespiller Ellen Hillingsø, som er en meget populær foredragsholder, til at komme til Fanø.  Der er stor efterspørgsel efter hende, og hun taler gerne for fyldte sale.  

Der findes mange markante kvinder i Danmark, men der findes kun én Ellen Hillingsø. Grundet hendes alsidige og svært definérbare profil, er hun ikke nem at sammenligne med andre. En ting er dog sikkert, nemlig at hun er et berigende og intelligent menneske, der med stor overbevisning animerer andre mennesker til udvikling. Ellen Hillingsøs foredrag er underholdende, inspirerende og tager udgangspunkt i hendes eget liv. Foredragene hører til slagsen, der giver deltagerne stor energi og indsigt, og efterlader dem opløftede og afklarede. 

Generalens datter fik sit store folkelige gennembrud i rollen som den yderst frembrusende og kompromisløse Charlott i Bornedals tv-serie, “Charlott og Charlotte”. Senere har vi mødt Ellen Hillingsø i et hav af karaktertunge roller både i film-, teater- og tv-sammenhænge. Vi ser hende ofte i roller, hvor hun bliver tillagt stor autoritet. F.eks. som skoleleder i TV2-serien, Rita, og tidligere som chef for Efterretningstjenesten på DR´s Livvagterne og i spændingsserien, Broen. 

Ellen er stærkt engageret ambassadør for Red Barnet, og støtter aktivt projekter i bl.a. AIDS-Fondet. Hun er mor til en dreng og en pige og gift med Christoffer Castenskiold. 

I dette inspirerende og stærkt underholdende foredrag inviterer Ellen Hillingsø sine deltagere inden for i sin forunderlige verden. 

Hun udfordrer de tanker og overbevisninger mange af os render rundt med. Med en skøn selvironi udfordrer hun vores selvhøjtidelighed og opfordrer til gennemsigtighed – alle vores mangler og utilstrækkeligheder bliver alligevel opdaget. Ellen orker ikke at løbe maraton – hun har ondt i knæet og indrømmer blankt, at hun hellere vil spise kage. Når hun mediterer, kalder hun det hvad det er, nemlig at nappe sig en morfar. 

I foredraget sender hun den danske offerrolle på livslang pension. Vi er gode nok, som vi er, og hvorvidt vi er underlagt Folkedomstolen eller ej, er noget vi selv beslutter. 

MODESHOW MED CHRISTEL SEYFARTH 

Christel Seyfarth har i år 15 års jubilæum både som strikdesigner og festival-arrangør. Gennem alle årene har hun designet et utal af strikmodeller i hendes karakteristiske mønster- og farvemix. 

Christel Seyfarths tilgang til strik har inspireret – og udfordret – strikkere gennem årene, både nationalt og internationalt. Hun sælger i dag sine garnkits og færdigstrikkede modeller i hele verden og bliver ofte internationalt eksponeret, sidst i det amerikanske ”Knit Stars” og ”Fruity Knitting”. Herhjemme er hun bl.a. kendt som dommer i ”Den store strikkedyst” og som foredragsholder over hele landet. 

Christel Seyfarth er meget inspireret af Fanøs kulturhistorie og hendes opvækst i en sømandsfamilie på Fanø, og i hendes modeshows mixer hun de gamle dragter med hendes egne farverige designs. 

Designer Milena Munch viser sine smukke kjoler sammen med Christel Seyfarths designs.  

 

LØRDAG DEN 18. SEPTEMBER 

Kl. 19.00 – ca. 22.00 

FORSAMLINGSHUSAFTEN  

MIDDAG OG VERDENSKLASSE LIVE UNDERHOLDNING MED SKOTSKE ”BRUCE & FRIENDS” FRA DET SKOTSKE HØJLAND. 

STOR LODTRÆKNING AF SKØNNE PRÆMIER BLANDT GÆSTERNE. 

Bemærk: Alle gæster bliver anvist pladser af vores personale. Vi fylder bordene op, således at man kommer til at sidde sammen. 

KR 525,- 

Vi er stolte over, at det igen i år er lykkes os at få den verdensberømte skotske violinspiller Bruce Mac Gregor til at sammensætte et nyt band af professionelle musikere, som sammen med ham, skal give os alle en uforglemmelig musikalsk aften, når vi i år fejrer Fanø Strikke festivals 15-års jubilæum. 

 Denne aften er altid fyldt til sidste plads. Med inspiration fra Fanøs forsamlingshuse, hvor vi sidder ved langborde og spiser sammen på en hyggelig og uformel måde, lægger vi op til både en dejlig madoplevelse, kreeret af Mads Lindquist fra restaurant Ambassaden i Nordby, og en helt forrygende musikalsk oplevelse.  Sjældent møder man musikere, som i den grad formår at løfte stemningen og livsglæden med deres fantastisk melodiske og livsbekræftende skotske folkemusik. De vil forføre os med stille ballader og inciterende musik, der garanteret får dig op af stolen for at klappe og danse. 

Menu 

Vestkyst fladfisk med bakskulds mousseline serveret med havtorn- syltet gulerod og kveller 

Dansk bæredygtig laks bagt med hyben lagt på syrnet korn og urter.  

Kold hævet brød af mel fra Skærtoft Mølle og Naturmælk smør 

Dansk kalve filet med Fanø Skinke i terrin af lokal frilandskylling. Blomkåls-timbale og kål sifonade  

Kartoffel porre frittata med romesco sauce  

Til dessert serverer vi gammeldags æblekage lavet af Fanø æbler, maltkrisp, god fløde og brombærsylt 

Efter koncerten afholdes lodtrækning af flotte præmier, sponsoreret af Fanø strikkefestivals stande og Christel Seyfarth ART KNITS