Advarsel
  • JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 6438

Udstillinger

UDSTILLINGER 2017

STRIEN

CHRISTEL SEYFARTH

Christel Seyfarth udstiller modeller fra sin nye bog ”Udlængsel”

FOTOUDSTILLING

I forbindelse med fotograferingen af Christel Seyfarths bog, er der blevet lavet en række fotografiske ”fortællinger” om livet på Fanø. Dette har resulteret i en række smukke kunstneriske billeder.

HOLLANDSKE OG DANSKE GANSEYS

Dette er en sjælden og eksklusiv udstilling, som vises på Fanø. Forfatter og kunsthistoriker, hollandske Stella Ruhe, har gennem en årrække arbejdet med at finde historierne og mønstrene på de hollandske ganseys (fiskertrøjer). Dette har resulteret i en række spændende og informative historiske strikkebøger.

Stella Ruhe besøgte Fanø strikkefestival i 2016 med foredrag og workshops om samme emne, og det er derfor i naturlig forlængelse heraf, at vi nu har fået 25 smukke håndstrikkede ganseys til Fanø. Fem af disse ganseys er danske ganseys med oprindelse her på Vestkysten.

I forbindelse med udstillingen kan du fredag og søndag høre Stella Ruhe fortælle om de fascinerende historier bag fiskertrøjerne. Foredraget er på engelsk og er gratis med festivalarmbånd.

JORUNN ENGEBRETSEN HAGEN

Norsk strikdesigner, hvisfilosofi er genbrug og hvor designet  bliver til undervejs. Jorunn bruger helst elementer som har en historie kombineret med garn og oftest strik.

Dette giver både begrænsninger og frihed som udfordrer kreativiteten. Se 4 sjove modeller, bl.a. et par kæmpestore selbuvanter, som er lavet om til en vest.

Jorunn E. Hagen er 55 år, bosat i nærheden af Hønefoss, ca 6 mil fra Oslo.

KlugeSrickArt

Fantastiske strikkede billeder, fremstillet af en tysk kunsthåndværkergruppe af samme navn. Billederne er strikket med forskellige teknikker, nogle med meget tynde pinde og bomuldstråde, så man forledes til at tro, at billederne er malede.

FANØ KUNSTMUSEUM

SIDSEL HØIVIK

Sidsel Høivik er en af Norges bedste og mest farverige strikdesignere. Hun er forfatter til en række spændende strikkebøger, ligesom hun gennem årene har leveret strikmodeller til magasiner og blade.

Sidsel viser et udpluk af sine smukke modeller, hvor man tydeligt fornemmer hendes norske herkomst. Ud fra den norske tradition har Sidsel formået at videreudvikle gamle mønstringer på en ny og spændende måde.

Kunst i Masker

En udstilling af strik, inspireret af et kunstværk.

GEMérne er:  Ebba Melsen, Emmy Hansen, Else Lindgaard  Jørgensen, Solveig Damgaard og Hanne Pjedsted

GEMérne-  som er GarnElskende Mesdames), er en lille gruppe strikkere, der gerne går i ”gemmerne” på nogle af landets kulturhistoriske museer og institutioner for at finde inspiration til, hvordan man kan omsætte vores kulturarv til nyt og dermed sætte fokus på ”de gamles tings” kvaliteter.

Vi skal – og kan heller ikke – kopiere fortidens genstande, for de vil ikke kunne fungere i moderne menneskers liv. I stedet ønsker vi at skabe opmærksomhed på den gamle kulturarvs kvaliteter ved at omsætte elementer fra dem til vores ”moderne” håndværk: strikningen. 

I dette tilfælde sætter vi således fokus på nogle kunstværker, som findes i vores lokalområde og søger at omsætter nogle af disse værkers elementer til nyt håndstrik, så vi derved viser, at gammelt kan inspirere til nyt og at ét udtryk kan inspirere til udtryk i et helt andet håndværk.

Formålet med projektet er at vise, at vores kulturarv ikke er ”støvet og gammel nostalgi”, men en rig kilde til fornyelse og inspiration.  Vi ønsker at formidle viden om kulturarven og dens kvaliteter, først og fremmest gennem udstillinger og fortællinger, men også via workshops og digitale medier som f.eks. en Facebook-side, en blog mm, hvor der er mulighed for at dokumentere processen.

STRANDEN, VED FESTIVALPLADSEN I NORDBY

KULDSEJLINGER  - et crowd knitting projekt

af Tekstilkunstner Sisse Fog Odgaard

Sisse skriver om sin udstilling:

”I forsommeren 2016, alt i mens jeg var godt i gang med min første udstilling som tekstilkunstner ”Strik en skygge”, faldt mit blik på et par poser, jeg havde haft stående længe. Poser med ufærdigt strikketøj af den slags, hvor interessen var forduftet. Bøjet over poserne dukkede ordet KULDSEJLINGER op, og jeg fik den tanke, at de kasserede projekter måske kunne bruges på anden vis.

Hvorfor ikke lave noget sjovt eller stort eller flot ud af det der umiddelbart kunne synes temmelig mislykket?

Det var mine første tanker om KULDSEJLINGER, siden har ideerne stået i kø, og jeg er kommet frem til at det kuldsejlede strikketøj skal syes sammen og beklæde 6 redningsflåder incl. opbevaringstønderne. Det hele skal lines op, så der morses SOS langs vandkanten på Fanø til strikkefestivalen i 2017.

Jeg vil med kunstværket gerne sætte fokus på, hvad der sker når vi tør tale højt om vores mislykkede projekter. Jeg vil vise at vores fejltrin kan vendes til noget godt, hvis vi tør tale højt om dem. Så oplever vi, at vi langt fra er alene om at lave ”mislykninger”, og den ærgerlige følelse af nederlag slipper sit tag i os.

Ved at samle det kuldsejlede strikketøj og sætte det ind i en ny kontekst, får vores KULDSEJLINGER helt nyt liv og vores arbejde og gode intentioner er alligevel ikke spildt.

Jeg har allieret mig med mere end 50 garnforretninger - endda en enkelt på Grønland - hvor man kunne aflevere sine kuldsejlede strikkeprojekter. Garnforretningerne sendte så det indsamlede materiale til mig da indsamlingen sluttede med udgangen af januar.

Jeg har brugt 150 kg KULDSEJLINGER, som er blevet sorteret, klippet ud og syet sammen, og derefter har jeg beklædt redningsflåder og tønder.

BLÅ DØRE - KUNSTUDSTILLING

På festivalpladsen, Nordby

Hvert år i september, står Esbjerg i kunstens tegn, når 28 Blå Døre kunstnere åbner dørene og lader alle træde indenfor hos nogle af de dygtigste kunstnere i Esbjerg.

Blå Døre er en fasttømret tradition, og det 15. gang at kunstnersammenslutningen åbner dørene til deres værksteder og atelier. Og det går ikke stille af. Ud over fremvisning af flotte kunstværker, er der mulighed for at få en snak med kunstneren om tilblivelse af værkerne ligesom der de fleste steder serveres en lidt til livets opretholdelse.

Blå Døre er en sammenslutning, som gang på gang viser, at de som kunstnere gerne vil forny sig og søge ny inspiration. De seneste år har et globalt udsyn bevirket at de har været involveret i udlands projekter i Norge, Sverige, USA og Canada.

Sammen med mange individuelle kunstværker kan flere af værkerne fra udvekslingsprojektet med Houston, USA, ses her på Strikkefestivalen. Det vil endvidere være mulighed for at høre nærmere om samarbejdet med Halifax, Canada.

Blå Døre håber ”strikkerne” bladrer rundt i vores flotte katalog og lader vejen komme forbi Esbjerg i weekenden 23&24 september begge dage 11-17.

Se nærmere på vores hjemmeside www.kunstiesbjerg.dk 

 


 
 

 


 

 

Senest ændret lørdag, 25 februar 2017 22:32

Log på