Praktisk information

Praktiske oplysninger 2018

 

Da der løbende kan forekomme ændringer til vort program, vil det til enhver tid være teksten på www.strikkefestival.dk der er gældende.

 

FANØ STRIKKEFESTIVAL – BÅDE I NORDBY OG SØNDERHO

Strikkefestivalen afholdes både i Nordby og i Sønderho

NORDBY: Vi holder til på Fanøs store festival-plads ved lystbådehavnen i Nordby. Vores kæmpe BAZARtelt danner rammen om stande, loungeområde med café, foredrag, festaften og forskellig underholdning hele weekenden. Her finder du også festival-kontoret. Derudover vil der være strikudstilling på Fanø skole samt foredrag i BETA-huset, som ligger skråt overfor BAZARteltet ved den store parkeringsplads.

SØNDERHO: Vi holder til i Sønderho Forsamlingshus og Sønderho skole. Her vil der være stande og mulighed for at købe forskellige lækkerier, kaffe og kage samt vand, vin, øl og vand. Ved Sønderho skole er der strikke-café, hvor der serveres lidt mad og drikke også. Derudover vil der være strik-udstilling på FANØ KUNSTMUSEUM. Forskellig underholdning hele weekenden rundt i byen.

STRIKKEFESTIVALENS EGEN HJEMMESIDE

Fanø Strikkefestival har sin egen hjemmeside, www.strikkefestival.dk.  Den vil løbende blive ført á jour med eventuelle ændringer/nyheder, der måtte forekomme inden og i løbet af festivalen. Det er derfor en god idé at gå ind på siden, inden man kommer til Fanø, for at se om der f.eks. er ændringer i det, man har tilmeldt sig.

KØB DIN BILLET PÅ FANØ, HVIS DU IKKE HAR FORUDBESTILT PÅ E-SHOPPEN.

Vores festival kontor finder du på festivalpladsen i Nordby.  Her kan du købe entré-billet, tilmelde dig workshops, foredrag samt få alle de informationer om festivalen, som du har brug for. I INFO-rummet i Sønderho kan du  kun købe entré-billetter. INFO-rummet ligger lige ved busstationen. Her kan du ligeledes få tips og ideer til, hvad du kan lave i Sønderho.

Kontorets åbningstider:

Torsdag den 20/9 kl. 14 – 17.00

Fredag den 21/9 kl. 08.30 – 18.00

Lørdag den 22/9 kl. 08.30 – 18.00

Søndag den 23/9 kl. 08.30 – 15.00

Quick-check-in, diverse aften arrangementer og foredrag

Der kan opstå LANG kø ved indgangene til diverse foredrag, fredag aften og til forsamlingshus-aftenen lørdag. Vi tilbyder en ”Quick-check-in”, således at vi lynhurtig kan afvikle køen. Henvend dig personligt på festivalkontoret i god tid inden de forskellige events løber af stablen. Mod forevisning af din ordrebekræftelse får du udleveret det antal billetter, der fremgår af ordrebekræftelsen, og med denne billet i hånden kommer du hurtigt ind på plads.

FÆRGE

Check færgetider på www.færgen.dk

BUS/TAXA/CYKEL samt øvrig transport på Fanø

Esbjerg Taxi, tlf. 75 14 45 00 (kører kun i Esbjerg)

Fanø Taxi, tlf. 88 44 33 99

FESTIVAL BUS

Der indsættes 2 ekstra busser fredag, lørdag og søndag. De kører fredag og lørdag fra kl. 9.30 til 18.30 og søndag til kl. 16.30.

De kører en fast rute fra færgen forbi festivalpladsen til Fanø Skole, herfra til Fanø Bad og derfra til Rindby forbi forsamlingshuset og Kunstladen til Sønderho Gl. Fuglekøje og Sønderho rutebilstation med de eksisterende stop under vejs. Derefter retur samme vej.

Prisen vil være 50 kr. for at køre frit hele weekenden. Billetter kan købes i bussen, i festivalkontoret, i Inforummet i Sønderho og på turistkontoret i Nordby. Den normale bus på Fanø kører efter køreplanen til normale priser, men man kan bruge weekend billetten her også.

Minut afgangene bliver 00 og 30. Første afgang er fredag fra havnen i Nordby kl. 09.30 og sidste afgang fredag og lørdag fra Sønderho kl. 18.30 og søndag kl. 16.30. Vær dog opmærksom på, at der er tryk på bussen, og Fanø Strikkefestival kan ikke gøres ansvarlig for forsinkelser/ventetider, manglende plads i bussen, o.l., ligesom man skal være opmærksom på, at bussen ikke kører om aftenen.

TAG NOGEN MED, HVIS DU HAR PLADS I DIN BIL

Her en lille opfordring, som vi har fået fra en af sidste års deltagere: fyld bilen med strikkedamer, der står og venter ved bus-stoppestedet i Nordby og Sønderho, hvis du alligevel skal samme vej. Helt frivilligt naturligvis, men sympatisk idé!

CYKLER

Cykler kan lejes flere steder på øen – kontakt evt. turistbureauet herom, tlf. 70264200. Det er dejligt med en cykel og ganske praktisk. Det tager 10 minutter at cykle til stranden fra Nordby, 20 minutter til Rindby Strand og 40 minutter at cykle til Sønderho – i medvind. Regn med det dobbelte i modvind! Hvis du selv tager din cykel med, så kommer den gratis med færgen.

Ellers anbefales det at tage bil med til Fanø, hvis man gerne vil se mere af øen – og det anbefaler vi selvfølgelig. Derudover er der flere arrangementer, som kræver, at man selv kan køre til stedet. Bla. østers safari.

INDKVARTERING

Der er et væld af forskellige overnatningsmuligheder på Fanø, og lad os sige det med det samme: Vi er vant til at have mange gæster, så der er masser af plads til samtlige festival-deltagere! Festivalen afholdes i lavsæsonsperiode, hvorfor det er billigt at leje et sommerhus, en ferielejlighed eller en campinghytte, hvis man er flere, der rejser sammen. Der er også mulighed for overnatning på hoteller, kroer eller B&B, men sidstnævnte er erfaringsmæssigt ofte allerede fuldbookede året inden. Vent ikke for længe med at finde en overnatningsmulighed, såfremt du kun er ude efter overnatning for nogle enkelte dage.

Indkvartering i private hjem eller private sommerhuse/ferielejligheder

Vi introducerede i 2013 formidling af privat indkvartering. Det var der rigtig mange, der benyttede sig af, og de fleste har booket ”deres” sted igen lige siden. Men nye steder er kommet til, og kommer i øvrigt løbende ind. Vi informerer om aktuel privat indkvartering på www.strikkefestival.dk. Strikkefestivalen formidler kun kontakten og har derfor intet at gøre med udlejningen i øvrigt. Vi lægger hele tiden nye henvendelser om privat udlejning ind på siden, så check igen, såfremt der meldes midlertidigt udsolgt. Dette er en meget populær form for indkvartering, da de lokale værter ofte synes, at der skal fortælles en god lokal historie, så vores gæster får en særlig oplevelse:

Møllesti B&B, Nordby:

Centralt beliggende

www.mollesti.dk

2 dobbeltværelse med enkeltsenge. Minimum 3 nætter

Kontakt mail: mollesti@gmail.com

Fanø Bad:

Igen i år vil vi gerne tilbyde vores ferielejighed til strikkefestivalgæster.
 
Beliggende i Fanø Bad, med 6 sovepladser, radio, TV, opvaskemaskine,
adgang til Pool og sauna.
 
 
Med venlig hilsen
 
Else og Steen Grunnet
 
Fanøhus udlejes til Strikkefestivallen 2018 
(torsdag 20. - mandag 24. september)
Evt. flere dage, hvis det ønskes.
 
Vores dejlige ny renoverede fanøhus udlejes til Strikkefestivallen
 
Vi har 232 m2 fordelt på 2 plan. 
Huset er totalrenoveret i 2014 og har:
• 5 soveværelser
• 3 badeværelser, 2 i stueetagen og 1 på 1. sal
• Stue – 1. sal 
• Køkken/alrum 
• Lukket have med dejlig stor træterrasse
• Havestue med mulighed for en opredning 
 
Huset er beliggende i Rindby, lige ved Rindby forsamlingshus, hvor der også er aktiviteter under festivallen.
Postvejen 23 er adresse, Postvejen er ligeledes den vej der går fra Nordby - Rindby - Sønderho, hvorfor man kan hoppe af/på bussen lige ude foran vores hus. Derudover har vi et par cykler med lys og lås, som vi gerne stiller til rådighed. 
Der er obligatorisk rengøring inkl. i prisen
Man kan komme torsdag omkring kl. 12 og huset skal forlades mandag senest kl. 10.30 – med mulighed for at opbevare bagage m.m. til afhentning senere på dagen. 
I soverummene er der:
 
1. sal:
 • 2 værelser med halvanden mands seng 
 • 2 enkelmands senge i stuen på 1. sal 
 
Stueetagen
 • Soveværelse med dobbeltseng
 • Værelse med halvanden mands seng. 
 
Der er sengepladser til 7 personer, med mulighed for ekstra opredning i sofa eller luftmadras – mod ekstra betaling. 
 
Huset er røgfrit og lejes kun ud til ikke-rygere.
Prisen for leje af huset op til 7 personer fra torsdag – søndag inkl. rengøring er: 6500 kr. 
Kontakt Anne Mette på tlf. 25150999 eller am.sonnicksen@gmail.com
Med venlig hilsen
Anne Mette Sonnicksen
Postvejen 23, 6720 Fanø
Tlf. 25 15 09 99

 

Fanø Turistbureau og info-standere

 tlf. 70 26 42 00  www.visitfanoe.dk .

Fanø Turistbureau henviser til overnatningsmuligheder, f.eks. bed & breakfast, hotel, ferielejligheder, kroer, campingpladser, sommerhusbureauer o.l. Her kan også bestilles brochuren ”Fanø Guiden”, som er god at have i lommen, hvis man færdes på egen hånd og vil vide alt om Fanø. Flere steder på øen er der opstillet Info-standere, som betjenes manuelt af gæsterne.

FORPLEJNING

Caféer og restauranter har åbent på det meste af øen. Check deres aktuelle hjemmesider. Der kan være rift om bord-reservationerne om aftenen, så vent ikke for længe med at booke bord.

ØVRIGE AKTIVITETER

Hvor mærkeligt det end lyder, så er der jo nogle, som har lyst til at se på andet end strik i weekenden! Hvad med at kigge nærmere på vores forslag til udflugter, man kan foretage sig, hvis man IKKE strikker, der er mange muligheder, bl.a. øl smagning på vores eget, lille bryghus, en omgang golf på Danmarks eneste links-bane eller noget helt tredje? Mere om aktiviteter på www.visitfanoe.dk eller her i programmet.

MUSIKALSK UNDERHOLDNING I NORDBY OG SØNDERHO

Under hele festivalen, vil vi diske op med musikalsk live underholdning, som sætter dig I en dejlig stemning. Se program, hvornår der spilles. Derudover vil der være anden spontan underholdning i gaderne og omkring festivalpladserne i begge byer.

AFTENPROGRAMMER I NORDBY

Vi tilbyder 3 helt unikke aften-arrangementer i BAZARteltet i Nordby i år. Alle aften-arrangementer har begrænset plads, og de plejer normalt at blive udsolgt ret hurtigt. Det bliver svært at vælge hvad man skal med til i år Hvad med alle 3?

GRATIS FOREDRAG

 I år har du mulighed for at høre forskellige foredrag fra den store scene i BAZARteltet i Nordby. Disse foredrag er gratis, når du har købt entrebillet. Det samme gælder for Jørn Riel-fortæller arrangement i BETAHUSET (begrænset antal pladser her).

UDSTILLINGER

Der udstilles på FANØ KUNSTMUSEUM og på Fanø skole i Nordby. Se nærmere beskrivelse af de forskellige udstillinger andetsteds i bladet. Vær opmærksom på, at der skal betales entre for at se strikudstillingen på SØNDERHO KUNSTMUSEUM. Dog gives der 50% rabat ved forevisning af festival-armbånd. Samtidig ser man September-udstillingen med lokale kunstnere.

Snyd ikke jer selv for at se den helt fantastiske udstilling FANØ DAGBOG ved Fanø Bad. Her får alle festival deltagere 50% rabat på entrébilletten ved forevisning af festival-armbånd.

ÅBNINGSTIDER UDSTILLINGER:

FANØ SKOLE: Fredag og lørdag 10 – 17.00, søndag 10 – 15.00

FANØ KUNSTMUSEUM: Fredag 13 – 17, lørdag og søndag: 11 – 17.00

ÅBNINGSTIDER BUTIKS-STANDE

BAZARteltet i Nordby og Sønderho forsamlingshus og Sønderho skole danner rammen om specielt inviterede butikker med både uld og kunsthåndværk. Sørg for, at du har masser af tid til at fordybe dig! Åbningstider som følger:

                             Fredag den 21. september kl. 10 – 18.00

                             Lørdag den 22.  september kl. 10 – 18.00

                             Søndag den 23. september kl. 10 – 16.00

BUTIKSSTANDE

Vi har et meget stort udbud af stande fra ind- og udland. Disse stande finder du i BAZARTELTET i Nordby og i Sønderho forsamlingshus og Sønderho skole. Komplet liste over samtlige standholdere finder du på www.strikkefestival.dk

UNDERVISNINGSSTEDER

Der undervises på FANØ skole, i BETAHUSET samt i BAZARTELTET (sideteltet) i Nordby. Der er ingen workshops i Sønderho.

Størsteparten af festivalens workshop program foregår på FANØ skole, som er nyrenoveret og beliggende ud til skønt naturområde I programmet fremgår det, hvor hver enkelt workshop skal afholdes. Vi tager dog forbehold for ændringer, såfremt workshops ikke kan gennemføres, eller vi af en eller anden grund bliver nødt til at ændre på kursus lokalerne. Vi anbefaler derfor at du inden festivalens start tjekker på www.strikkefestival, om din workshop har flyttet lokale.

DET ER DESVÆRRE IKKE MULIGT AT BESØGE DE FORSKELLIGE WORKSHOPS, HVIS IKKE MAN ER TILMELDT. VI HENSTILLER TIL AT DETTE RESPEKTERES, DA DET ER MEGET FORSTYRRENDE OG UNFAIR OVER FOR DE BETALENDE DELTAGERE!

GENERELT

Da Fanø Strikkefestival foregår både i Nordby og i Sønderho, vil du automatisk komme rundt i de smukke bymiljøer.

Fanø byder dog også på meget smuk natur, som du ikke må snyde dig selv for. På vejen til Sønderho kan du smutte en tur forbi Pælebjerg, eller du kan køre langs stranden i bil hele vejen fra Nordby til Sønderho.

Glem ikke at besøge vore mange museer, som giver dig indblik i Fanøs unikke kulturhistorie. Dette er i år særlig aktuelt, idet størsteparten af øens museer samarbejder omkring emnet ”Kvindeliv”, hvor fotoudstillingen FANØ DAGBOG absolut er et must at besøge.

Vi anbefaler også, at man benytter øens info-standere, som står placeret forskellige steder på øen. Første info-stander, du møder, er i INFO-rummet ved bageren, som ligger lige ned til havnen i Nordby. Her kan man finde alle de oplysninger, man har brug for omkring Fanø (dog ikke om strikkefestivalen). I Sønderho er INFO-rummet  ved busstationen bemandet.

HOTLINE-TELEFON

Er der spørgsmål eller brug for hjælp, så ring på følgende telefon nummer: 23259030

Arrangør af Fanø Strikkefestival er:

Christel og Jørgen Seyfarth

Postadresse: Engen 4

Butik: Hovedgaden 76

Nordby 6720 Fanø

Mail: mail@strikkefestival.dk

Mobil: +45 23259030

www.strikkefestival.dk/www.christel-seyfarth.dk

 

 

 

 

 

 

 

Dette website bruger cookies til at følge din adfærd og for at forbedre brugeroplevelsen på sitet.

Du kan altid slette gemte cookies i dine browserinstillinger

Accepter ikke cookies Accepter kun funktions cookies Accepter alle cookies