Nyhedsbrev fra Strikkefestival.dk


 
 Nyhedsbrev nr.4 - {22/8 2017}
---
Kære festival deltager.

Gennem årene har Fanø Strikkefestival udviklet sig fra at være en event kun for strikkere til, at andre kreative mennesker også kan få lov til at udfolde sig på festivalen. Det er jo sådan, at selvom vi strikker, så interesserer vi os også for kunst, musik, kultur, god mad og drikke, og meget andet.
I år har vi således kunstnere, der arbejder på et kunstværk under strikkefestivalen, vi er blevet hvisket i ørene, at kunstværket hedder "den lille Vadehavsfrue", og vi har en KÆMPE udstilling, "KULDSEJLINGER", udenfor teltet, hvor store redningsflåder fra VIKING er blevet beklædt med kuldsejlede strikketøjer og nu udgør et fantastisk monument, som fra luften kan ses som et SOS.
Der bliver vist de første billeder af en meget stor og ambitiøs fotoudstilling, FANØ DAGBOG, som er færdig til at blive udstillet til næste års strikkefestival, og sådan kunne vi blive ved. Der er noget for alle sanser.
---

ÅBEN IDÉ KONKURRENCE


 
HVAD ?
Som en del af udviklingen af DET FLYTBARE TEKSTILHOTEL, der skal rejse mellem strikkefestivaler i Island, Norge og Danmark, lancerer arkitektfirmaet NORRØN en åben idékonkurrence på Fanø Strikkefestival.
Målet er at samle kreative idéer fra danske og udenlandske strikkeentusiaster for at danne vidensgrundlag til den fremtidige udvikling af hotellet. I jagten på at forstå den nordiske strikkekulturs særegenheder så vel som forskelle mellem norske, islandske og danske tekstiltraditioner stiller vi spørgsmålet:

HVAD BESKRIVER DANSK STRIKKEKULTUR FOR DIG?

HVORDAN?


Vi beder deltagere om at formulere deres forslag som en kollage eller et moodboard. Forslag kan bestå af strikkeprøver, farveprøver, materialeprøver, udklip, tegning, tekst og andre skæve påfund. Alt er lovligt, intet er forkert. Vær kreativ!
Der vil være garn til rådighed ved konkurrenceområdet. Vi vil også opfordre deltagerne til at inkludere egne materialer og effekter hvis man finder det relevant.

HVEM?

Alle kan deltage - professionelle som amatører.

HVOR OG HVORNÅR?
Konkurrencen finder sted på Fanø Strikkefestival i BAZARteltet lørdag d. 16. september, klokken 11 – 13.00. Vi vil introducere opgaven  kl. 10.30 og være til stede ved konkurrenceområdet, hvor der også serveres gratis kaffe og kage til deltagerne. Vindere(n) offentliggøres i BAZARteltet lørdag kl. 16.

PRÆMIE?

Der er et par flotte præmier på højkant - venligst sponsoreret af Christel Seyfarth. 


KEMOHEADS - OPSKRIFT

Ved en fejl duede linket ikke i sidste nyhedsbrev. Du kan få opskriften ved at sende mig en mail til garn@christel-seyfarth.dk - så sender jeg dig fluks opskriften.

 

vendbare snoninger - WORKSHOP 48 - SØNDAG FORMIDDAG 09 - 12.00

Vi er mange, der er vilde med snoninger. Det er som at strikke mønsterstrik, man bliver frygtelig bidt af det. Denne workshop med vendbare snoninger åbner helt nye muligheder for at lege med for- og bagsider, og gad vide, hvordan pokker man kan lave dem???
Katrine Wohllebe er underviser, og hun vil åbne vores øjne for en ny dimension af kabelstrik - SPÆNDENDE!
Book en plads her: http://www.strikkefestival.dk/booking-shop/workshops/ws48vendbare-snoninger-detail

GRATIS BUS MELLEM BAZARTELTET OG SØNDERHO

I Sønderho er der masser af folklore, landsbystemning, stande, mad, udstillinger osv. Hop på vores gratis bus fra BAZARTELTET i Nordby og kør direkte til Sønderho og tilbage igen. Nemmere kan det ikke blive.

Festivalhilsener
Christel og Jørgen Seyfarth