Nyhedsbrev fra Strikkefestival.dk


 Nyhedsbrev, 25. juni 2016
---
Kære strikkefestival-deltager

Jeg har netop været en tur på Island, nærmere betegnet Blonduos i nordvest-island, hvor jeg har deltaget i en lille strikkefestival med navnet "Strikkeglæde". Hold da op, hvor mødte jeg mange fantastiske islandske strikkere, og jeg var vildt imponeret over deres kunnen i forhold til at behandle ulden, spinde, farve og strikke med den.
---

DELTAG I ISLANDSKE HELENE MAGNUSSONS WORKSHOPS ELLER FOREDRAG
 

Jeg havde den kæmpe fornøjelse at tilbringe det meste af strikkefestivalen på Island sammen med bl.a. den islandske designer, Helene Magnusson. Jeg har længe haft kig på hendes smukke strik-modeller, inspireret af den islandske strikke-tradition. Hun er en meget inspirerende person, og hendes indsigt i strik, strikkemetoder og nytænkning gør, at man vil have mere af Helene.
Jeg vil derfor gerne minde om, at Fanø Strikkefestival tilbyder 2 spændende workshops og et foredrag med Helene Magnusson. 
Når man har været på Island bliver man betaget af de islandske trøjer - Helenes workshops, workshop nr. 20 og 35, omhandler design af en islandsk trøje og hvordan man giver trøjen en perfekt pasform. De to workshops har lidt forskelligt indhold, men er begge spændende og lærerige.
Vil du blot have en hurtig opdatering af Helenes virke, skulle du tilmelde dig hendes foredrag fredag kl. 15 - 16.00

Jeg havde fornøjelsen at se alle hendes spændende strikkebøger, den seneste, som er oversat til dansk, kan du købe her:  http://www.christel-seyfarthwebshop.dk/915/strik-fra-island-af-helene-magnusson--p%C3%A5-dansk
 

Ledige pladser på populære workshops

Når vi nærmer os strikkefestivalen, begynder der i ny og næ at tikke annulleringer ind, fordi man pludselig er blevet inviteret til fødselsdag, eller man kan ikke få fri fra arbejde alligevel, eller andre grunde herfor Det betyder, at der er begyndt at komme enkelte afbud på især nogle af de meget populære workshops, som har været udsolgte et stykke tid. Kig derfor ind på hjemmesiden med mellemrum og se, om den workshop, du kom for sent til, alligevel ikke skulle have en enkelt plads til dig.

SNONINGER OG KRYDSEDE MASKER - workshop 26
Udover mønsterstrik, selvfølgelig, er jeg meget glad for snoninger, og jeg har gennem årene designet nogle stykker af slagsen, men strikket et hav af dem til os selv herhjemme.  Jeg er vild med at strikke snoninger og se hvordan de løfter sig fra baggrunden, mens man strikker.  Denne workshop ville lige være en for mig, og Rachel Søgaard, en af vore mest kyndige - og trofaste - undervisere på Fanø Strikkefestival, har sammensat en workshop, hvor vi ikke blot kigger på den traditionelle snoning, men krydrer den med krydsede masker og nye inspirationskilder. Absolut en workshop, der er fuld af inspiration og gode ideer.

FESTAFTEN LØRDAG - NÆSTEN UDSOLGT
Har du endnu ikke fået tilmeldt dig et aften-arrangement, så anbefaler vi, at du får bestilt din billet snarest til lørdag aftens festaften med lækker mad fra Sønderho Kro og musikalsk underholdning af 5-mands jazzorkester. 

Weekendhilsener fra Fanø,
Christel Seyfarth