Nyhedsbrev fra Strikkefestival.dk


 Nyhedsbrev 15. april 2016
---
Kære festival-deltager
Foråret er lige om hjørnet, og selvom der stadig er 5 måneder til, at vi skal mødes til Fanø Strikkefestival, så er vi flere, der allerede er begyndt at glæde os gevaldigt.

Bookingerne går strygende, mange workshops er allerede udsolgte, men der er stadig mange, rigtig gode workshops med ledige pladser. Vent ikke for længe, hvis du vil med. der er kun de pladser, der er!

Rigtig mange har allerede købt deres entrebilletter på eSHOPPEN - husk derfor at gemme din ordrebekræftelse, da du ombytter din ordrebekræftelse med entrebilletter(armbånd), når du kommer til Fanø.

 
---
WORKSHOP OM GANSEYS/FISKERTRØJER

For et par år siden fik jeg ved en tilfældighed fat i en skøn engelsk bog  om traditionelle fiskertrøjer,eller GANSEYS som de kaldes i England og Skotland. Bogen åbnede mine øjne for den helt unikke fortælling, der ligger i disse fiskertrøjer, hvordan hver fiskerby/familie havde sine egne mønstre, og hvordan man derved kunne se, hvor en druknet fisker hørte til, når han drev i land.  Samtidig har disse GANSEYS en speciel pasform med kiler under ærmerne, de er alle ensfarvede med strukturstrik, de er tæt strikkede og strikkes i et specielt varmt uldgarn. Altså et håndværk med en speciel historie, men også et håndværk, som skulle læres, for de helt originale fiskertrøjer kræver øvelse at strikke for at sidde rigtigt.

Da jeg efterfølgende stødte på hollandske forfatter og foredragsholder Stella Ruhe, som netop havde skrevet en fantastisk bog om de hollandske fiskertrøjer og deres sammenhæng med de skotske og engelske GANSEYS, så skyndte jeg mig at invitere Stella Ruhe til Fanø. Det skulle vi høre mere om!

Du kan komme på workshop med Stella Ruhe og lære alt om GANSEYS - og hvordan de strikkes, men du kan også designe din egen fiskertrøje med de mønstre, som du måske synes skal være din egen families mønster fremover.

Stella underviser på engelsk, men alle kan være med, uanset sprog-færdigheder.

Meld dig til workshop 23 eller workshop 39. Der er stadig ledige pladser. Læs mere om disse workshops her: http://www.strikkefestival.dk/booking-shop/workshops/ws23-motiver-og-m%C3%B8nstre-p%C3%A5-traditionelle-ganseys-fiskertr%C3%B8jer-p%C3%A5-engelsk-detail

Du kan også booke et foredrag med Stella Ruhe. Det foregår lørdag den 17. september fra kl. 11 - 12.00. Læs mere her: http://www.strikkefestival.dk/booking-shop/foredrag/foredrag-stella-ruhe,-holland-l%C3%B8rdag-detail

Så uanset om du ønsker at høre en spændende fortælling om strikke-kulturhistorie eller selv ønsker at strikke med, kan jeg varmt anbefale Stella Ruhes workshops og foredrag.

EKSTRA PLADSER TIL FREDAGENS MODESHOW OG FOREDRAG MED SØS EGELIND
Vi har omrokeret, tænkt, regnet, og det lykkedes os at få plads til nogle få ekstra pladser med Søs Egelind og efterfølgende modeshow med skotske Di Gilpin. Der kommer ikke flere pladser til salg, så det er nu eller aldrig, hvis du gik forgæves.
Bestil din billet her: http://www.strikkefestival.dk/booking-shop/foredrag/foredrag-s%C3%B8s-egelind-og-modeshow-med-di-gilpin-fredag-detail


 

GRATIS BUS MELLEM NORDBY OG SØNDERHO - lad bilen stå i esbjerg.

Ligesom sidste år, er der også i år en GRATIS bus mellem Nordby og Sønderho. Du skal bære dit entre-armbånd synligt for at komme med bussen. Bussen kører i pendulfart mellem byerne, du kan stige på ved REALEN, hvor du også finder vores festivalkontor, BAZARTELT med stande etc. Bussen holder ved Rutebilstationen i Sønderho og kører tilbage til Fanøfærgen. Nøjagtig rute bliver annonceret tættere på Strikkefestivalen.

Kommer du på et en-dags besøg, behøver du derfor ikke at tage bilen med.

FORUDBESTIL DIN FROKOST

Du kan forudbestille din frokost, kreeret af Kellers Badehotel & Spisehus. Læs mere på linket her:     http://www.strikkefestival.dk/booking-shop/aftenarrangementer-og-mad . Så skal du ikke stå i kø i lounge-området, men kan tage det hele stille og roligt - hvis det ellers er muligt med alle de fristende stande!

Mange forårshilsener
Christel og Jørgen Seyfarth