Øvrige aktiviteter

 

VELKOMMEN TIL STRIKKEFESTIVAL I Nordby og i Sønderho

Fanø ligger lige midt i Nationalpark Vadehavet og er en del af Unescos Verdensarv. Fanø ligger ligeledes på en topplacering i Danmark, når det gælder omsorg for natur og dyreliv.

Allerede på Fanøfærgen bliver man mødt af en enestående udstilling om Fanø og dens placering i Nationalpark Vadehavet. Her udpeges for vores gæster, områder af speciel skønhed og historie.

Når man sidder på færgen på vej mod Fanø, er det konturerne fra Nordby, der først dukker op. Nordby er i dag Fanøs ”købstad”, men det var faktisk her, at badelivet først udfoldede sig i slutningen af 1890’erne. Havnefronten så en del anderledes ud end det, du ser i dag, idet der dengang lå en badestrand, som blev benyttet af gæsterne på hotel Nordby (nu Danibo).Nærheden til naturen mærkes allerede på havnen. Fra havnepromenaden kan man sidde og nyde de mange vadefugle, og ofte ligger der sæler på den lille sandbanke (Søjorden) 50 m fra havnen.

Når man går fra færgen og op ad den stejle bakke til Hovedgaden, går man direkte ind i Nordbys fortid – her ser man alle de gamle huse (husk sidegaderne og de små stier også!). Bybilledet har ikke ændret sig væsentligt, siden de første turister besøgte Fanø.

En tur op ad Hovedgaden i Nordby byder på masser af små special-butikker, hyggelige restauranter, museer og uspoleret atmosfære.

Fanø Strikkefestival er i år placeret ved havnefronten – du kan ikke undgå at se det kæmpe BAZARtelt, når du kommer af færgen. Men vi har også strikkefestival i Sønderho, i forsamlingshuset og på Sønderho skole. I Nordby ligger de fleste strikkefestival-aktiviteter på havnefronten med udsigt ud over Esbjerg og Vadehavet, i Sønderho ligger strikkefestivalen midt i det smukke bymiljø og ved øens sydligste klitter. Begge steder er et MUST at besøge, da de komplimenterer hinanden fortræffeligt. Tag den gratis festivalbus fra havnen i Nordby og kør den smukke tur til Sønderho.

Nordby og Sønderho er øens gamle skipperbyer. Øens historie er fuld af historier om sømænd, skibsredere, stolte Fanø-kvinder og et fantastisk badeliv ved Fanø Bad, hvor både grever, baroner, prinser og prinsesser – og Holger Drachmann – holdt sommerferie ved de store kurhoteller. Kurhotellerne er fortid, men Nordbys og Sønderhos hyggelige gader med de smukke gamle huse, emmer stadig af historie. Her føler man sig hensat til en anden tid, nemlig Fanøs storhedstid, sejlskibstiden. I Sønderho er størstedelen af de gamle huse bevaringsværdige og hele 70 af dem er fredede.


Når der er Strikkefestival på Fanø, summer hele øen af liv fra mange glade mennesker, der dels kommer for strikkens skyld, men også for at se, om man kan få en smagsprøve på Fanøs rige kulturliv.

Fanø er bestemt rig på kultur, og der er en levende kulturel tradition på øen inden for både musik, dans, dragttradition, digtekunst og malerkunst. Det sidste kan du bl.a. opleve på Fanø Kunstmuseum (sammen med udstilling af strik), og der vil ligeledes være mulighed for at høre den traditionelle Fanømusik i gaderne.

GUIDEDE BYRUNDTURE I NORDBY OG SØNDERHO

NORDBY

Sti-tur mellem de gamle huse

Fredag kl. 11 – 12   og søndag 11 – 12

Mødested: ved Christel Seyfarths butik, Hovedgaden 76, Nordby

Tilmelding på e-shoppen. Pris kr. 30,-

Som turist vover man sig sjældent ind på de små sti-systemer, som findes i den gamle bydel af Nordby. Her har husene specielle navne, og her har der boet mange spændende mennesker gennem tiderne.

Vores lokalguide, Jan Alber Jepsen, kender Nordby og sti-systemerne som sin egen bukselomme. Samtidig er han en dejlig fortæller, der ryster anekdoter ud af ærmet. Tag med på en underholdende tur.

SØNDERHO

Rom & Røverhistorier.

Fredag d. 15. september og lørdag d. 16. september kl. 16.00.

Fonden gamle Sønderho arrangerer en tur rundt af de små stier i Sønderho med indlagte smagsprøver og gode historier.

Max 20 deltagere. Pris 100,- kr. Mødested inforummet.

Tilmelding dagen før på tlf. 51 50 18 50.

Vil du vide mere, så kig her: www.visitfanoe.dk   www.soenderho.dk,  www.hanneshus.dkwww.fondengamlesonderho.dk   www.fannikerdagen.dk

Senest ændret lørdag, 25 februar 2017 22:29

Log på